tiistai 15. lokakuuta 2013

Lämpimäisiä


Leivoin tänään illalla pitkästä aikaa sämpylöitä. Yleensä sämpylöitä tulee leivottua pakkaseen kerran kuukaudessa, mutta nyt viime kerrasta oli vierähtänyt pidempi tovi. Perusohje on syöpynyt päähäni ja muokkailenkin sitä yleensä sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tänään lasagnen valmistuksesta jäi juustoraastetta, joka päätyi sämpyöiden päälle.

Juustoiset sämpylät

1 litra vettä
2 pss kuivahiivaa
Jauhoja sen verran että taikina on sopivaa yhteensä varmaan n. 15dl
 (yleensä käytän seosta 3/4 vehnäjauhoja ja 1/4 ruisjauhoja)
Ripaus suolaa ja sokeria
Loraus siirappia
Loraus oliiviöljyä
Päälle juustoraastetta

Lusikalla nostellaan taikinasta kokkareita uunipellille ja taputellaan sämpylöiksi, pinnalle juustoraastetta. 

225c, n. 15-20 minuuttia.

Nams, helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti