keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Keittiömme

Tässäpä teille pieni kierros keittiössämme. Keittiön remontoimme nyt mahdollisimman pienellä budjetilla. Talonlaajennus on tulossa tähän päähän taloa ja näin ollen keittiö menee silloin osittain uusiksi, koska osa seinistä tulee muuttamaan paikkaansa tai poistumaan kokonaan. 


Seinät ja katto on uusittu maalaamalla, kaapistot on tuunattu isäni vanhoista keittiökaapeista maalaamalla ja vaihtamalla vetimet. Pienillä muutoksilla saa kyllä helposti uutta ilmettä. Penkkeinä ruokapöydän ympärillä ovat talon vanhat pirttipöydän penkit jotka esittelinkin jo aiemmin alkuperäisessä asussaan. Ne on maalattu kahteen kertaan harmaaksi sävytetyllä kalustelakalla.



Ilmalämpöpumpun asennutimme viime keväänä ja se helpottaakin lämmitystä huomattavasti. Hieman haastetta keittiön suunnitelulle asetti se, että pyykinpesukone piti saada tässä vaiheessa mahtumaan tänne. Hyvin kuitenkin saimme molemmat pesukoneet sijoitettua vierekkäin tason alle ja pyykkihuolto sujuu ihan hyvin näinkin. Vanhoista laudoista askartelin avohyllyt jääkaapin viereen ja niihin saakin kivasti purkkeja ja purnukoita esille. 




Keittiön oviaukkoa eteiseen suurensimme miltei puolet isommaksi ja se antoikin hyvin lisää tilaa. Leivinuuni oli aikaisemmin yläosastaan punatiiltä ja alaosa pellitettynä. Se on nyt rapattu kokonaan antiikkilaastilla ja maalattu valkoiseksi, luukun ympäristö on maalattu kokonaan mattamustalla kuumakestomaalilla. Liesi on sijoitettuna leivinuunin kupeeseen, josta jouduimme poistamaan vanhan puuhellan sen ollessa liian huonokuntoinen säilytettäväksi. Liesituulettimen taakse on tehty seinän pätkä lankuista, jotka on käsitelty vanhan näköisiksi. Osa listoista ja laatoitus leivinuunin eteen on vielä laittamatta, mutta muuten keittiö alkaa nyt tässä vaiheessa olla valmis.




Tässä vielä lopuksi kuva miltä keittiössämme näytti aikaisemmin.


 Mukavaa loppuviikkoa! <3

-Emmi-

2 kommenttia: