tiistai 16. syyskuuta 2014

Vaniljaista omppumehua ja hilloa


Meidän pihapiiri on täynnä vanhoja omenapuita, jotka tänä syksynä notkuvat omenoista. Lajikkeista meillä ei ole tietoa, mutta ihan hyviltä omput on maistuneet. Olen tällä viikolla säilönyt satoa talteen ja keitellyt mehua ja hilloa. Tänä vuonna tein hillot ja mehut samalla kertaa, lisäsin vain nesteen määrää ja siivilöin mehun ja hillon erilleen.  Onnistui ihan hyvin näinkin ja makua riitti hyvin molempiin tuotoksiin. Lisäsin mukaan vaniljaa makua antamaan, joka sopikin ihanasti omppujen kanssa. Sekä mehut että hillot laitoin molemmat pakkaseen, niin säilyy sitten ainakin varmemmin.

Omena-vaniljahillo

1,5 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita
1 vaniljatanko pilkottuna ja halkaistuna
1 l vettä
1/2 pakettia hillosokeria


Pilko omenat ja laita suureen kattilaan. Lisää muut aineet joukkoon ja keitä n. 15 minuuttia. Siivilöi mehu ja hillo erilleen ja poista vaniljatangon palat. Soseuta hillo sileäksi tehosekoittimella, laita hillo purkkeihin ja mehu pulloihin. 



 

Ompuista on tullut tehtyä kaikenlaista leivonnaistakin, piirakkaa ja paistosta, vispipuuroa ja siskoltani saatiin lisäksi 10 litraa ompputuoremehua.


Vielä ainakin vauvalle täytyy tehdä satsi omppusosetta pakkaseen odottamaan.

-Emmi-


2 kommenttia: