perjantai 25. tammikuuta 2013

Mojo

Tehtiin alkuviikosta ruoaksi savustettua lohta, mojoperunoita ja mojokastiketta. Kanarialla lomaillessa ollaan tähän herkkuun ihastuttu ja kuinka ollakkaan, saatiin kummitytöltämme joululahjaksi ihana keittokirja jonka resepit pohjaa kaikki tähän ihanaan mojo-kastikkeeseen. Kiitos M <3 

Kastike on todella helppo tehdä ja on sitten niin hyvää että!! Käy perunoiden, salaatin, lihan, kalan ja kanan kanssa. Todella monikäyttöinen herkku!

Mojo-kastike

1 punainen paprika
1 mieto vihreä chilipalko
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 dl lehtipersiljaa
1 dl basilikaa
0,5 dl korianteria
1 nippu ruohosipulia
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
suolaa

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surautetaan sileäksi kastikkeeksi. Annetaan maustua jääkaapissa yön yli, jos malttaa ;)





Mojo-perunat on hyvin pestyjä pieniä perunoita jotka keitetään runsaalla merisuolalla maustetussa vedessä niin että vesi saa haihtua kattilasta kokonaan ja perunoiden annetaan keittämisen jälkeen "hengähtää" ryppyisiksi. Näitä kutsutaan siis myös nimellä ryppyperunat tai kanarian perunat.

Aivan taivaallisen hyviä tuon kastikkeen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti