perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mammun mustikkapiirakka

Leivoin eilen mustikkapiirakkaa. Äidiltäni olen tämän ohjeen saanut ja ristinyt sen Mammun mustikkapiirakaksi. Ohje on maailman helpoin ja siitä tulee tosi maistuva ja mehevä piirakka. Sama pohja toimii hyvin myös tosi raparperi- ja omenapiirakkana.

Mammun mustikkapiirakka
(uunipellillinen)

5 dl piimää
4 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
200g margariinia sulatettuna
1 l mustikoita

Sekoita vehnäjauhot ja sooda keskenään. Kaada joukkoon piimä ja sokeri. Lopuksi sulatettu margariini kaadetaan seokseen ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja levitetään uunipellille. Paista n. 15-20 min. 200 asteessa. Tosi hyvää jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, mutta on sen verran mehevää, että menee hyvin myös ilman.



Huomenna vielä työpäivä ja sitten alkaisikin 3 päivän vapaat.

Mukavaa viikonloppua!

-Emmi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti