maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sateen jälkeen

... paistaa aurinko! Kävin kastelemassa kasvihuoneen viljelykset ja samalla napsin muutamia kuvia pihalta ilta-auringossa. 

Pionit on aivan ihania! Niitä meillä kasvaakin useammassa paikassa ja ihan kohta ne on täydessä kukkaloistossa.



Ruukussa oleva pelargonia on vähän kärsinyt muutaman päivän jatkuneesta sateesta, mutta ehkä se siitä vielä piristyy. 


Etukuistille laitoin valkoista pelargoniaa ja hopeaputousta, vielä aika vaatimattoman näköistä, mutta pian ne siitä rehevöityy.



Juhannusruusut kukkii jo täydellä teholla.


Terassin vieressä olevassa kivikkopenkissä on keskellä pieni lammikko, jossa on pieni suihkulähde.


 Yhtenä iltana viime viikolla nostin pari irrallaan pyörivää kiveä lammikkoon ja sieltähän pomppasikin ylös pieni sammakko. Toissa iltana touhusin taas jotain suihkulähteen vieressä ja huomasin että lammikko on aivan täynnä pieniä sammakonpoikasia! 

Apua, mitä niille pitää tehdä? Pärjäävätköhän raukkaparat tuossa pikkuisessa lammikossa vai pitäisikö niitä siirtää johonkin? Sen verran tiedän, että rauhoitettuja ovat.. 

Voi mama-sammakko minkä menit tekemään, tuo lammikko on kyllä sen verran pieni että tuskin tuossa tulevat sammakoiksi kasvamaan.. Äiti-ihmisen hoiva-viettihän tässä vaan herää ja haluaisin saada pikkuiset säilymään hengissä, eipä ole ennen tällaisen pulman eteen joutunut!

Kivikkopenkin viereen laitoin isoon ruukkuun daalioita ja maahumalaa. Nämä daaliat ei ole niitä itse kasvattamia, ne laitoin takapihan kukkapenkkiin, mutta niissä ei vielä nuppuja näy..


Pakko oli muutama pioni napata sisällekkin maljakkoon, niin ihania ovat.


Meillä on taas oksennustauti kylässä ja S:lle ei ole ruoka oikein maistunut kunnolla pariin päivään. Toivottavasti menisi juhannukseksi ohi..

Ihanaa juhannusviikkoa kaikille!

-Emmi

2 kommenttia:

  1. Eksyin casa blanco-blogista tänne. Ihania pioni kuvia. Kivan näköinen tuo kivikkopenkki. Tuollainen pieni suihkulähde olisi kiva, mutta voi sammakko mitä olet mennyt tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun poikkesit ja jätit kommenttia! :) Me ollaan tykätty kovasti tuosta suihkulähteestä ja aikaisemmin tuota sammakko ongelmaa ei ole ollut, kaikkea sitä tuleekin eteen :/

      Poista