perjantai 31. elokuuta 2012

Syömisestä

Uusia juttuja on taas opittu. Sormiruokailu on edistynyt jonkin verran. S istuu pöydän päässä syöttötuolissa huojuen, maissinaksu tiukasti kädessä ja yrittää kaikin voimin saada se osumaan suuhun. Soseet maistuu tytölle oikein mainiosti. Kerralla syödäänkin yleensä purkillinen joko lihaa, kalaa tai kanaa höystettynä erilaisilla lisukkeilla ja monesti päälle vielä puoli purkkia hedelmäsosetta.



Syöminen sujuu enemmän tai vähemmän siististi. Kankaisista ruokalapuista ei ole meillä ollut mitään apua. S nyhrää ruokalappua käsillään ja välissä tunkee sitä suuhunsa ja siitähän ruoka leviää aivan joka puolelle vaatteisiin. Meillä syödäänkin nyt ilman ruokalappuja ja se sujuu välillä ihan kohtalaisen siististi. Muutaman kerran on käynyt niin, että kun syödään viimeisiä lusikallisia niin käsi työnnetään vähän liian syvälle suuhun ja koko ruoka satsi tuleekin sitten takaisin päin. Lisäksi S on nyt muutaman päivän sisään oppinut pörisemään. Tyttö on aivan innoissaan uudesta jutusta ja sitä harjoitellaankin ahkerasti juuri ruokaillessa ja se vasta onkin hauskaa kun ruokaa lentää ympäriinsä. Ajattelin ostaa sellaisen muovisen kaukalomallin ruokalapun, jos siitä olisi enemmän apua. Tai joku essu minkä saisi sidottua kiinni.. Vinkkejä siistiin syömiseen otetaan vastaan! ;)

Meidän pyykkirumbaa ei myöskään yhtään helpota se, että S pulauttelee vielä kohtalaisen paljon. Refluksivaivoihin meillä oli lääkkeet käytössä jonkin aikaa kun pahimmillaan vaiva meni siihen ettei tyttö suostunut syömään vaan sai kauheat raivarit aina syötön yhteydessä. Ruokailut kuitenkin helpottivat lääkkeen avulla ja kun aloiteltiin soseiden maistelu 4 kuukauden iässä. Lääkkeestä on päästy eroon, mutta pulauttelu on jatkunut edelleen. Pääasiahan kuitenkin on että syönnit sujuvat pulauttelusta huolimatta ja vaikka ruokaa nouseekin takaisin ei se kuitenkaan enää polta ruokatorvea ja aiheuta kipua. Että siihen nähden pieni vaivahan tuo puklailu yksinään on, mutta inhottava kumminkin. Odotan todella kuin kuuta nousevaa sitä päivää kun tuo pulauttelu loppuu kokonaan! :)


Mukavaa viikonloppua kaikille täällä vieraileville! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti