tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pottailua

Hiphei, flunssa alkaakin jo pikkuhiljaa hellittää! Kuumetta ei nyt enää illalla ollut, räkää sitten senkin edestä, mutta parempaan päin menossa huomattavasti!

S sai synttärilahjaksi uuden hienon potan ja nyt illalla päätin että meidän pottaharjoitukset aloitetaan nyt. Kuivaharjoiteltu on jo aikaisemmin jokunen kerta, mutta nyt laitoin tytön ensimmäistä kertaa potalle istumaan ilman vaippaa. No, kuten arvata saattaa niin eipä sinne vielä mitään saatu... En tiedä mikä tähän pottailun aloitukseen olisi oikea tapa, tai ylipäänsä en ole kauheasti aiheeseen tutustunut, mutta silloin tällöin koitetaan aloitella harjoittelua. 

Olen huomannut että monesti iltaisin puuron jälkeen, kun otan tytöltä vaipan pois ennen iltapesuja, tekee hän usein pissat lattialle. Ajattelinkin ottaa näin aluksi tavaksi tässä vaiheessa laittaa tytön hetkeksi potalle istuskelemaan jos vaikka sattuisi niin hienosti että sinne jotain lirahtaisi. Luulenpa että into harjoitteluun lisääntyy heti kun saadaan ensimmäinen tuotos pottaan asti.

(Kuva: Babybjorn.fi)

Jos jollain on antaa hyviä vinkkejä ja kokemuksia harjoitteluun, niin kuulisin niitä mielelläni! Nyt painun pehkuihin, huomenna pitkä päivä töissä tiedossa. 

-Emmi


5 kommenttia:

  1. Moi! En ole aloittanut AJ:lla vielä pottailua, mutta sillä on aika säännöllinen k (akka)rytmi, joten kuvittelisin, että siitä olisi helppo aloittaa pottaharjoitukset. Tosin meillä potta pitäisi tuoda varmaan syöttötuolin viereen, että ehtisi siirtämään pojan siihen heti syömisen jälkeen.. Yritä siinä sitten itse juoda aamukahveja. :)

    VastaaPoista
  2. Moi...Ite tein aina lasten kanssa sillee että syönnin ja heräämisten jälkeen käytii potalla ja muutaman harjottelu kerran jälkeen tulosta alkoi syntyä ei tietty aina mutta joka viikko useemmin..Ja sitte ku alko luonnistuu ni tietty useemmin! Ja meillä potalla käynti oli aina kiva juttu sinne sai ottaa kirjan lelun yms sitä ei välttämättä tehty pienessä wc;ssä vaa vaikka eteisessä! :) Onnea harjotteluun!! Terkkuja... -eveliina

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä! Eiköhän näillä jo alkuun päästä.. Ekaa tulosta odotellessa ;)

    VastaaPoista
  4. Meillä alotettii pottailu tytön ollessa kuuen kuukauden ikänen, sillon kun kesti jo ite hyvin istumassa. Potalle yleesä just ain ruokailun ja unienjälkeen. Nopeesti alko pissit tulla pottaan. Nyt vasta muutamat kakat tullu, kun tyttö pian 1v. Kirjat ja lelut pottailuun mukaan,niin viihtyy paremmin :) Iteltähän se hieman vaatii enemmän, mut kyl se palkitsee, kun niitä kuiviakin vaippoja saapi sitten takasin pistää :) Tsemppiä opetteluun! Meillä muuten samanlainen potta punasena, hih.

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkeistä! :) Pari pissaa ollaan jo pottaan saatukin, eli hyvin on opettelut alkaneet teidän vinkeillä! :)

    VastaaPoista